Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (De Opstand) was het Genneperhuis bij de monding van de Niers in de Maas een machtige burcht

Over Genneperhuis.info

De website 'Genneperhuis.info' is begin 2018 gepubliceerd. Voorlopig besteedt deze website vooral aandacht aan het beleg van het Genneperhuis door Frederik Hendrik in 1641. Bij de aanvang van het beleg liet Frederik Hendrik rondom het Genneperhuis een 15 kilometer lange circumvallatielinie aanleggen.
Rond 2010 kwam mij de kaart onder ogen die Nicolaes Visscher van dit beleg en de linie heeft gemaakt. Toen ik zag dat de linie dwars door Milsbeek gelegen moet hebben, wilde ik achterhalen waar dan precies. Geleidelijk heb ik mijn onderzoek uitgebreid naar Middelaar, Ottersum, Gennep, Oeffelt en Sint Agatha. Na jaren onderzoek durfde ik het aan de resultaten te publiceren door middel van deze website.


De auteur

Deze website is samengesteld en ontwikkeld door Teun Theunissen. Ik ben bestuurslid van de Stichting Cultuurbehoud Milsbeek en houd me met name bezig met de historie van Milsbeek en naaste omgeving. 
 

Hosting

Deze website wordt gehost door Strato en is ontwikkeld in Joomla.