Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (De Opstand) was het Genneperhuis bij de monding van de Niers in de Maas een machtige burcht

De kaart van Visscher en de Kleefse kadasterkaart met de plek van het logement van Frederik Hendrik bij OeffeltHet logement van Frederik Hendrik in Oeffelt

Op de kaart van Visscher is duidelijk 't Logiment van sijn Hoocheyt' vermeld. De kaart toont ook duidelijk de loop van de Oeffeltse Raam. Ook de wegenstructuur en de ligging van het dorp Oeffelt met de kerk op de kaart van Visscher komen goed overeen met de zeer nauwkeurige Kleefse kadasterkaart die een kleine honderd jaar later is gemaakt. Hieruit kunnen we concluderen dat het logement van Frederik Hendrik is geweest in of bij de boerderij op de hoek van de huidige Dorpsstraat en de Kerkstraat-zuid, bij de brug over de Raam.
 
Constantijn Huygens, de met de Prins meegereisde secretaris, schrijft regelmatig brieven aan Amalia, de vrouw van Frederik Hendrik. Volgens Constantijn was het verblijf bij Oeffelt erg primitief, maar was de streek mooi en aangenaam. Hij schrijft ook dat de prins te veel water met citroen drinkt en daardoor soms maagklachten heeft.
Op 24 juni bereikte prins Willem, de zoon van Frederik Hendrik, Nijmegen om zich vandaar naar Oeffelt te begeven. Op 25 juni kwam hij in Oeffelt aan.
 
Op de kaart van Visscher is ook een depot met geschut getekend, met de vermelding 'D' Amonitie'. Op basis van de plaats op de kaart zal dit depot ongeveer gelegen hebben bij de huidige Julianastraat.