Het Venneke bij Oeffelt was een deel van de circumvallatielinie
Ten westen van Oeffelt aan de overzijde van de Cuijkseweg-Heerstraat ligt een laag gebied, Venneke genaamd. Op de kaart van Visscher is het aangegeven als moeras.
Als er een gebied nu nog goed herkenbaar is, dan is dat wel het Venneke. Vooral de noordoostelijke rand van het Venneke is op het hoogtebestand en Google Earth precies terug te vinden zoals het op de kaart van Visscher staat. Het is dan ook volstrekt duidelijk dat deze rand deel uitmaakte van de circumvallatielinie.
Aan beide einden van het Venneke lag een weg, nu respectievelijk 'Heide' en 'Venneke'. Deze twee wegen kwamen samen ten westen van het Venneke om verder richting Haps te gaan. Op beide einden van het Venneke was dan ook een verdedigingswerk aangelegd.
De zuidelijke wal van het grootste verdedigingswerk lag waarschijnlijk ongeveer ter hoogte van de huidige Hapseweg. De meest westelijke punt zou wel eens de hoogte langs de Melder kunnen zijn waar nu een hondenpension is gevestigd.
Op de kaart van Visscher is bij dit werk overigens geen weg getekend. Volgens de kaart stond er ook geen kanon opgesteld.
Bij het kleine vestingwerk is op de kaart van Visscher een weg getekend door het werk heen. Deze weg is zeer waarschijnlijk de huidige Vossekuil. De kaart van Visscher toont hier binnen de linie ook de oude Heerstraat en de Cuijkseweg naar Sint Agatha. In dit kleine vestingwerk heeft Visscher wel een kanon aangegeven.
Een leuk detail: buiten het kleine verdedigingswerk heeft Visscher enkele vrouwen getekend die de was op de bleek leggen om te drogen en te bleken.